* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Hoe de werkplek van de toekomst te beheren

Organisaties die bezig zijn zich aan te passen aan veranderingen in het werkgedrag, met name de opkomst van mobiel en flexibel werken, moeten zorgen voor hardware die aansluit bij de toenemende eisen op het gebied van connectiviteit, mobiliteit en beveiliging. Meestal vormen apparaten zoals laptops en 2-in-1's het uitgangspunt van de IT-strategie binnen de zakelijke omgeving. Een geschikt draagbaar en krachtig apparaat kan dienen als toegangspoort voor werknemers om toegang te krijgen tot de voor mobiel werken zo belangrijke gegevens en apps. Met name hardware die is voorzien van de nieuwste zevende generatie Intel® Core™ processor, voldoet aan deze eisen.

IT-managers moeten niet alleen rekening houden met de draagbaarheid en het vermogen, maar ook met de kosten, beveiliging en betrouwbaarheid. Laptops gemaakt voor een zakelijke omgeving combineren mobiliteit en productiviteit in één apparaat en bieden een aanzienlijk concurrentievoordeel ten opzichte van consumentenlaptops, die het moeten stellen zonder de hulpmiddelen die noodzakelijk zijn in een steeds veeleisender omgeving.

Tegelijkertijd is ook het aanbod van de apparaten voortdurend aan verandering onderhevig. Daarmee hebben organisaties die gebruik willen maken van de snelle technologische innovatie in het professionele landschap, nog meer hebben om over na te denken. De opkomst van het Internet of Things (IoT), en de veelgeprezen gevolgen daarvan voor bedrijven en consumenten, is al enkele jaren een dominant gespreksonderwerp. We zien nu voor het eerst hoe die gevolgen in de praktijk uitvallen doordat een aantal van deze opvallende oplossingen worden toegepast in diverse sectoren.

Een voorbeeld is de opkomst van M2M-oplossingen, waarbij apparaten direct verbinding maken, communiceren en samenwerken met elkaar. Dit kan leiden tot een sterke uitbreiding van zakelijke activiteiten en verschillende manieren opleveren om onderweg efficiënter te werken. Verbonden randapparatuur, zoals brillen, staat in de belangstelling van de olie- en technische sector en wordt er ook al toegepast, waarbij de handsfree-mogelijkheden bevorderlijk zijn voor de veiligheid en productiviteit van werknemers. Naarmate de ontwikkeling van IoT voortschrijdt, ontstaan ook kansen voor andere verticale markten. Gartner voorspelt immers dat er in 2017 wereldwijd al 8,4 miljard verbonden dingen in gebruik zullen zijn. Dit aantal zal volgens de marktanalist stijgen naar ruim 20 miljard. Dat is de richting waarin de werkplek van de toekomst zich beweegt. IT-managers moeten daarop voorbereid zijn om deze trend en de mogelijkheden van verbeterde werkprocessen die het oplevert, te omarmen.

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie