* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Hoe de kloof in digitale vaardigheden te dichten?

Volgens het Europees Centrum voor de Ontwikkeling van de Beroepsopleiding heeft 70 procent van de Europese werknemers een bepaald niveau van digitale vaardigheid nodig voor hun werk. Tegelijkertijd vertelt hetzelfde rapport dat maar liefst 40 procent van de werknemers momenteel niet beschikt over de juiste vaardigheden. Nog afgezien van het verlies aan productiviteit, kan dit ernstige gevolgen hebben voor organisaties die digitale technologie toevertrouwen aan werknemers die niet altijd weten hoe ze daar optimaal gebruik van kunnen maken.

De kern van dit risico is dat steeds meer mensen mobiel en extern werken. Daarbij gaan medewerkers er al vanuit, dat ze de flexibiliteit krijgen om hun werk en privéleven in balans te brengen. Daardoor moeten organisaties hun personeel de gelegenheid geven op afstand te werken. Dat gaat gepaard met meer beveiligingsrisico’s op apparatuur. Het is bekend dat mensen nog altijd de zwakste schakel zijn in beveiligingsketens. Het is dan ook van groot belang dat bedrijven de kloof in vaardigheden dichten door het invoeren van een IT-infrastructuur die zowel productief als veilig werken ondersteunt.


Hardware om digitale vaardigheden te verbeteren

Het onder controle krijgen van dit risico moet een prioriteit zijn voor IT-managers. Te beginnen met de inzet van zakelijke oplossingen waardoor werknemers overal productief en veilig kunnen werken. Zakelijke hardware moet niet alleen draagbaar, gebruiksvriendelijk en krachtig zijn, maar ook een robuuste eerste verdedigingslinie vormen tegen cybercriminelen. Hulpmiddelen als biometrische vingerafdrukscanners, IR-camera's en encryptie zijn daarbij van belang voor de aanschaf van veilige professionele apparaten.

Ook het gebruik van oplossingen als Toshiba’s Mobile Zero Client verhoogt de veiligheid door de bedrijfsgegevens niet op het apparaat zelf op te slaan, maar alleen beschikbaar te maken via een bestaande cloudgebaseerde VDI, om zo het gevaar van gegevenslekken of de opslag van malware te elimineren en een zorgeloze mobiele werkomgeving te creëren.


Software om digitale vaardigheden te verbeteren

Ondanks alle huidige beveiligingsrisico's moeten organisaties technologie blijven zien als de beste manier om veel aspecten van kantoorwerk te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Zowel op kantoor als daarbuiten moeten werknemers weten hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van technologie om gelijke tred te houden met collega's, klanten en vooral concurrenten. Zo is effectieve samenwerking essentieel voor de efficiëntie, en via eenvoudige hulpmiddelen als Google Docs, Skype en Slack kunnen medewerkers op eenvoudige wijze met elkaar in contact blijven.

De huidige verschuiving naar mobiel werken is nog lang niet voorbij. Als werknemers niet in staat zijn de moderne werkplektechnologie op een productieve en veilige manier te gebruiken, zal de organisatie daar uiteindelijk de rekening voor betalen.

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie