* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Het beheren van het Internet der (onveilige) dingen

Volgens Gartner, zullen er in 2017 wereldwijd 8,4 miljard verbonden dingen in gebruik zijn, en in 2020 zal dat stijgen tot meer dan 20 miljard. Dit biedt een belangrijke kans voor organisaties om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen en betere werkprocessen en efficiëntie te integreren. Tegelijkertijd betekent het ook een grotere blootstelling aan cybercriminaliteit, met een toenemend aantal toegangspoorten en een grotere hoeveelheid gegevens als mikpunt.


Het beheren van een web van apparaten… en een mijnenveld van gegevens

De structuur van IoT brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Vanuit een logistiek oogpunt is het beheer ingewikkeld, en uit ons recente pan-Europese onderzoek blijkt dat het veilig beheren van een groot aantal apparaten een van de grootste uitdagingen is voor veel ondernemingen: 84 procent van de hooggeplaatste Europese IT-beslissers gaf aan dat binnen hun organisatie op grote schaal ongeoorloofd gebruik wordt gemaakt van IT-systemen.

De hoeveelheid gegevens die heen en weer gaat tussen de onderling verbonden eindpunten in het IoT zorgt ervoor dat de dreiging en de gevolgen van een cyberaanval groter zijn dan ooit. Voor CIO's is het van cruciaal belang dat ze hun digitale functies volledig analyseren, met inbegrip van de verwerking, opslag en bescherming van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) die een steeds centralere rol speelt in de activiteiten van organisaties. Met name de zorg en de financiële sector vormen een geliefd doelwit voor cybercriminelen.


Een veilig Internet of Things

Onderzoek van Gartner geeft aan dat de aanpak van deze kwetsbaarheden op zo'n groot aantal apparaten en fronten kostbaar zal zijn, waardoor de uitgaven aan IoT-beveiliging zullen stijgen van 281,5 miljoen dollar in 2015 naar 547 miljoen dollar in 2018.

Bedrijven die zich niet effectief hebben voorbereid op het IoT-risico, kunnen de concurrentiestrijd verliezen, klanten vervreemden, en - erger nog - blootgesteld worden aan de toenemende dreiging van een gegevenslek en de gevolgen van reputatieverlies en financiële schade, die maar al te vaak onherstelbaar zijn. De industrie heeft de afgelopen jaren grote vorderingen gemaakt en kan bedrijven effectiever helpen bij het beschermen van hun cruciale intellectuele eigendom, vooral op apparaatniveau met functies als ingebouwde encryptie en biometrische beveiliging.

Om deze opkomende bedreiging volledig aan te pakken, moeten bedrijven kiezen voor diepergaande oplossingen waarbij gegevens centraal worden beschermd. Technologieën zoals Mobile Zero Clients maken dit mogelijk door het risico weg te nemen bij de werknemers en gevoelige gegevens niet op te slaan op mobiele apparaten, maar in een cloudgebaseerde virtuele desktopinfrastructuur. Voor organisaties die steeds grotere hoeveelheden gevoelige gegevens verwerken via hun IoT-oplossingen, is een dergelijke robuuste en veilige maatregel van cruciaal belang, om te voorkomen dat malware op apparaten belandt, maar ook om het risico van diefstal of vernietiging van gegevens te elimineren in een tijd waarin steeds meer en steeds geavanceerdere cyberaanvallen plaatsvinden.

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

erug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie