* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Welke apparaten kom je straks op je werkplek tegen die je nog niet eerder had gezien?

Het is de afgelopen jaren snel gegaan met de opkomst van het Internet of Things (IoT) en een machine-to-machine (M2M) aangedreven internet. Computers zijn niet langer de enige 'online'-machines; van wasmachines tot automaten, van thermostaten tot wekkers, steeds meer 'dingen' maken verbinding met elkaar en wisselen gegevens uit. In 2020 zullen er volgens Gartner naar verwachting ruim 20 miljoen aangesloten apparaten wereldwijd actief zijn.

Naarmate de reikwijdte en het aanbod van slimme apparaten toeneemt, zal deze trend, die aanvankelijk vooral de consumentenmarkt domineerde, ook zijn weg vinden in de zakelijke omgeving. Hieronder volgen drie voorbeelden van M2M-oplossingen die naar verwachting significante gevolgen zullen hebben voor de werkplek.


M2M-bril

Een M2M-bril die een 'augmented reality' en een handsfree ervaring mogelijk maakt, is de ideale oplossing voor degenen die ultieme flexibiliteit nodig hebben op hun werk. Medewerkers zonder een vaste werkplek, die soms zelfs moeite hebben met het gebruik van flexibele laptops of tablets, kunnen onderweg nuttige gegevens bekijken en gebruiken, terwijl ze ondertussen meer fysieke taken uitvoeren. Dit kan de werkprocessen, productiviteit en veiligheid van medewerkers sterk verbeteren, bijvoorbeeld op boorplatforms of bij de reparatie van elektriciteitsleidingen.


Wearables in de zorg

De gezondheidszorg en sociale zorg hebben misschien nog wel het meest geprofiteerd van de IoT-revolutie. De transformatie gaat echter veel verder dan connectiviteit. Dat helpt organisaties met de overstap van ziektebeheer naar gezondheidsbeheer. Gezondheidsapparatuur van merken als Fitbit is erg populair bij consumenten. Deze ontwikkeling is volop in transitie. In zowel de particuliere als overheidssectoren, waar zulke apparaten patiëntstatistieken naar artsen kunnen sturen voor realtime analyse. Deze directe beschikbaarheid van gegevens zal cruciaal blijken voor de individuele gezondheidszorg . Dat stelt artsen in staat de gezondheid voortdurend te volgen en problemen mogelijk in een vroeg, beter behandelbaar stadium te herkennen en diagnosticeren.


Smart asset tracking/dashboardrecorder

Autoverzekeringspolissen op basis van telematica worden steeds populairder bij jonge bestuurders in Europa en de VS, die best gegevens over hun rijgedrag en veiligheidsbewustzijn willen delen in ruil voor een lagere premie. Bedrijven actief in de zakelijke sector passen steeds vaker een soortgelijke tactiek toe: zo kan een wagenpark van verbonden bestelwagens met ingebouwde sensoren bijvoorbeeld de locatie, onderhoudsstatus en inhoud van een individuele vrachtwagen delen. Apparatuur die in voertuigen is gemonteerd, kan ook informatie leveren over de kilometerstand en het rijgedrag van de chauffeur, om zowel de bestuurder als zijn gedrag te bewaken.

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie