* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Prestaties of beveiliging: een onnodige keuze?

Overal ter wereld schakelen organisaties over naar mobiel en flexibel werken. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) hebben in Europa drie van de vier organisaties min of meer flexibele werktijden. Meer mobiliteit brengt echter ook meer risico's met zich mee. Hackers proberen misbruik te maken van het grotere netwerk en het groeiende aantal internet apparatuur waarmee mobiele professionals werken. Vaak buit de gereguleerde IT-organisatiestrategie.

Uit een onderzoek van Verizon bleek dat afgelopen jaar bijna een derde van de organisaties prioriteit gaf aan het verbeteren van zakelijke prestaties, ten koste van de mobiele beveiliging. De 'Mobile Security Index 2018' toonde aan dat de nadruk op snelle marktintroductie en onvoldoende bewustzijn van de risico's de belangrijkste redenen zijn waarom klantgegevens en waardevolle bedrijfsmiddelen worden blootgesteld aan veiligheidsrisico's. Is deze afweging correct of kunnen organisaties met de juiste oplossingen en strategie toch de perfecte combinatie vinden van robuuste beveiliging en compromisloze flexibiliteit?

Veilig beheer van mobiele apparaten
Een andere bevinding van het onderzoek was dat het beheer van mobiele apparaten het belangrijkste aandachtspunt is voor organisaties die op zoek zijn naar een veilige mobiliteitsstrategie. 93 procent denkt dat mobiele apparaten 'een ernstige en toenemende bedreiging' vormen. Dit cijfer suggereert dat de meesten nog niet bekend zijn met de tools die dit probleem kunnen oplossen.

Met Mobile Zero Clients kunnen medewerkers bijvoorbeeld ongehinderd en veilig werken omdat data niet lokaal op het apparaat wordt opgeslagen, maar beschikbaar komt via een bestaande virtuele desktopinfrastructuur in de cloud. Zo is er geen risico meer dat malware op computers wordt geïnstalleerd of dat gegevens in verkeerde handen vallen bij diefstal of verlies van het apparaat.

Beheer van centraal opgeslagen data is veiliger. Toegangsrechten worden uitsluitend per geval en op basis van functietitel of anciënniteit verstrekt, waardoor medewerkers alleen toegang krijgen tot de gegevens die ze ook echt nodig hebben voor hun eigen specifieke rol.

Bewustwording
Vaak wordt het gedrag van medewerkers gezien als een veiligheidsrisico. Het rapport van Verizon legt echter een belangrijker probleem bloot, namelijk dat veel organisaties te weinig kennis in huis hebben. 62 procent van de organisaties erkent dat er te weinig inzicht is in de actuele risico's en oplossingen op het gebied van mobiele beveiliging. Deze organisaties zullen daarom moeite hebben een IT-strategie te implementeren die deze problemen oplost.

De schadelijke gevolgen hiervan op de IT-infrastructuur kun je nauwelijks negeren. Onwetendheid op dit gebied kan leiden tot een beveiligingsoplossing die de mobiele productiviteit inperkt of bepaalde beveiligingsrisico's ongemoeid laat. IT-managers moeten inzicht hebben in de ontwikkelingen en collega’s inlichten over de noodzaak van een infrastructuur die bestand is tegen bedreigingen van de 21ste eeuw én voldoet aan de wens van mobiliteit in de moderne zakelijke omgeving.

Meer informatie? Download onze whitepaper: Beveiligingsoplossingen als mobiel werken de standaard is

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie