* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Flexibiliteit versus veiligheid in onze dagelijkse werkomgeving

Onze huidige manier van werken verschilt dag en nacht met hoe we dat jaren geleden deden. Gemiddeld drie van de vier Europese werknemers houden er variabele werktijden op na. Bovendien ervaren de meeste mensen dat flexibel werken hun werk en privéleven beter met elkaar in evenwicht brengt. Een Brits onderzoek leert ons dat 47% van de respondenten werken op elke willekeurige plek en moment van de dag het grootste goed vindt in hun werkomgeving. Daarbij zijn acht van de tien werknemers ervan overtuigd, dat flexibel werken de arbeidsproductiviteit verbetert.

De beschikbaarheid van nieuwe technologie, individuele verwachtingen en fysieke werkplekken hebben allemaal invloed op onze manier van werken. De digitale transformatie van de werkplek heeft afgelopen jaren geleid tot veel nieuwe investeringen. Keerzijde van deze medaille is dat teams steeds meer versnipperd raken over meerdere locaties. Bovendien lopen veel organisaties het risico dat medewerkers met hun eigen apparatuur aanspraak doen op het bedrijfsnetwerk. Alleen al 74% van de Europese beroepsbevolking krijgt inmiddels de gelegenheid om thuis te werken. In 2016 werkten nog maar een op de zestien mensen vanuit huis in het Verenigd Koninkrijk.

Zodra bedrijfsgegevens buiten de contouren van het bedrijfsnetwerk komen, lopen organisaties grote veiligheidsrisico’s. Organisaties moeten zorgen voor veiligheid en betrouwbare gegevensoverdracht ongeacht de plek waar dat gebeurt, en het apparaat waarmee dat gebeurt. Veel organisaties maken al gebruik van software zoals antivirusbescherming. Ook hardware wordt beveiligd met biometrie en slimme gegevensversleuteling op mobiele apparatuur. Effectieve informatiebeveiliging vereist robuust beleid en de implementatie van gelaagde en geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Ook de inzet van de cloud zorgt voor nieuwe veiligheidsuitdagingen. Cloud computing is in 2017 toegenomen met 18% tot $246,8 miljard aan totale wereldwijde inkomsten, tegen $209,2 miljard in 2016.

Medewerkers worden steeds mobieler. Dan biedt een Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) uitkomst. Mobiele Zero clients ondersteunen alle belangrijke VDI-oplossingen, inclusief Citrix en VMware. Daarmee is aanpassing van de infrastructuur niet langer nodig. Met de Mobile Zero Client krijgen medewerkers toegang tot alle bedrijfsgegevens zonder dat deze opgeslagen worden op de eigen mobiele computer. Dat voorkomt verlies van data door diefstal of cybercriminaliteit. Bovendien kunnen gegevens centraal beheerd worden. Zo kunnen ook updates eenvoudig worden aangemaakt via de server en is het niet langer nodig computers regelmatig te vervangen vanwege verouderde software of componenten. Medewerkers kunnen op deze manier altijd en overal werken zonder dat afbreuk gedaan wordt aan de bescherming tegen gegevensdiefstal.

Uiteraard is het gebruik van persoonlijke smartphones en tablets niet meer weg te denken in onze dagelijkse (werk)omgeving. Echter, het beveiligen van bedrijfsgegevens en ander intellectueel eigendom van organisaties moet wel passen binnen het bedrijfsveiligheidsbeleid. Dat geldt ook voor het werken vanuit de cloud. Dat is een enorme uitdaging voor veel organisaties. Flexibiliteit en veiligheid staan voortdurend op gespannen voet met elkaar. Toch is het mogelijk beiden te realiseren. Dankzij de inzet van betrouwbare en gebruikersvriendelijke hard- en software-oplossingen. Dat zorgt voor blije medewerkers èn IT-managers.

Voor meer informatie over hoe u veilig kunt blijven door op de hoogte te blijven, leest u hier onze whitepaper: De ontwikkeling van een businesscase voor technologische vernieuwing

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie