* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Wat is de toekomst van mobiliteit op de werkplek?

De gedachte dat de werkplek één vaste plaats of gedeeld kantoor is, verliest heel snel aan betekenis. Medewerkers worden immers steeds mobieler. Beide trends zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor drie kwart van de Westeuropese medewerkers geldt dat in 2018 de werkplek in een café, trein of thuis kan zijn. Strategy Analytics voorspelt dat in 2020 1,87 miljard medewerkers wereldwijd mobiel werken. Mobiliteit is een ontwikkeling die niet is terug te draaien. Dit zijn de belangrijkste trends die van grote invloed zijn op mobiel werken in de toekomst:

De instroom van millennials

Naar verwachting zal wereldwijd 75 procent van de medewerkers in 2025 een millennial zijn. De generatie van de millennials, die is opgegroeid met smartphones en veel digitale kennis heeft, is gewend om altijd en overal online te kunnen zijn. Als zij de arbeidsmarkt op komen, stellen ze hoge eisen aan hun mobiele en flexibele werkomgeving. Dat biedt kansen en tegelijkertijd moet de technologische infrastructuur daarop ingericht zijn. Meer productiviteit, connectiviteit en beveiliging zijn een absolute must. Veel bestuurders profiteren nu al van de voordelen van mobiliteit. Volgens een recent rapport van Deloitte, is 68 procent van de organisaties het ermee eens dat "een mobiel personeelsbestand nieuwe bedrijfs-en talentstrategieën mogelijk maakt".

Het thuisgebruik van bedrijfshardware

De opkomst van Bring Your Own Device (BYOD) en het thuisgebruik van bedrijfshardware is voor een deel toe te schrijven aan de smartphonerevolutie. Als organisaties mobiliteit omarmen en ingaan op de technologische eisen van millennials, mogen ze niet vergeten dat de bedrijfshardware hieraan moet worden aangepast. Het design en gewicht van mobiele zakelijke apparatuur doet ondertussen niet onder voor de uitstraling van technologie voor privegebruik. Waar het nog aan ontbreekt, zijn specifieke tools die de beveiliging en de productiviteit onderweg verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan verbindingspoorten,slimme dataversleuteling en alles wat daartussen zit.

De opkomst van IoT

IDC verwacht dat de uitgaven aan IoT in 2017 met 16,7 procent zullen stijgen tot meer dan 800 miljard dollar. Met 57 procent nemen bedrijven ruim de helft van dit bedrag voor hun rekening, voorspelt Gartner,omdat ze de extra voordelen voor workflows en mobiliteit willen benutten. De verdere ontwikkeling van IoT zal met de introductie van het 5G mobiele netwerk een flinke sprong maken. In 2022 is 5G voor het grote publiek beschikbaar. Hierdoor zullen de snelheid en capaciteit van IT-netwerken aanzienlijk verbeteren. Dat betekent een versnelde adoptie van IoT op de werkvloer.

Lees ons nieuwste eBook voor advies over hoe u koploper blijft op het gebied van mobiliteit: De toekomst van mobiel werken aan de rand van het netwerk

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie