* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Waarom Edge Computing het verschil maakt in het IoT-tijdperk

Tegen de achtergrond van hogere veiligheidsrisico's, de verspreiding van data en de sterke stijging van mobiliteit is Edge Computing de logische oplossing voor de knelpunten in de hedendaagse infrastructuur. Equinix voorspelt dat organisaties die aan de zogenaamde digitale randen actief zijn, in de komende vijf jaar 2 biljoen dollar extra winst maken. Wat zijn de voordelen van Edge Computing naast betere beveiliging en dataverwerking. We zetten het voor u op een rij:

Netwerksnelheid en -capaciteit worden stukken beter

Apparatuur verbonden met het internet, doet massaal beroep op de cloud. Datacenters van clouds bevinden zich vaak honderden of duizenden kilometers verwijderd van de eindgebruiker. De grote massa data die moet worden verwerkt, kan de systemen belasten, vertraging veroorzaken en de productiviteit belemmeren. Door data aan de rand van een netwerk te verwerken, op de plek waar de activiteit fysiek plaatsvindt, kunnen vertragingen worden beperkt. Ook de kwaliteit van dienstverlening wordt daarmee verbeterd. Er zijn minder dataknelpunten en een organisatie kan beter selecteren welke data naar de cloud worden gestuurd en welke niet. Hierdoor worden cloud resources beschikbaar voor zwaardere taken en kunnen data en toepassingen op de netwerkapparatuur realtime worden verwerkt. Dit verhoogt de mobiele productiviteit. Momenteel wordt volop gewerkt aan het mobiele 5G netwerk. Naar verwachting zo'n half miljard mensen gebruik van dit netwerk in 2022. De significante snelheidswinst geeft een extra impuls aan het gebruik van mobiele data.

Naadloze aansluiting bij de opkomst van IoT

Met een Edge Computing-architectuur kunnen organisaties probleemloos nieuwe IoT-technologieën inzetten zonder dat hun capaciteit overbelast raakt. IDC voorspelt dat de uitgaven voor IoT in 2021 wereldwijd 1,4 biljoen dollar bedragen. Dit is een enorme stijging van het dataverkeer: Cisco voorspelt dat in 2020 maar liefst 14,1 zettabytes (ZB) aan data zijn opgeslagen in de cloud. In 2015 was dit slechts 3,9 ZB. Om dergelijke dataniveaus optimaal te kunnen verwerken is een Edge Computing aanpak onmisbaar.

Het houdt data op afstand voor extra veiligheid

80 procent van de data van mobiele apparaten is versleuteld. Dit is een aanzienlijk hoger percentage dan voor zakelijke data, die eigenlijk veel gevoeliger van aard zijn. Als het verwerken van data aan de randen van het netwerk en tussen lokale apparatuur plaatsvindt, is een hoger percentage van de data al versleuteld wanneer deze naar de kern van het netwerk worden verstuurd. Malware, aangetaste bestanden en hackpogingen kunnen hierdoor minder snel de centrale IT-infrastructuur binnendringen. De kans is groter dat dergelijke dreigingen al aan de rand van het netwerk worden opgespoord.

Lees meer in ons nieuwste eBook – De toekomst van mobiel werken aan de rand van het netwerk

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie