* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Intel Core

Oorzaken van bedrijfsdataverlies en hoe die te voorkomen

Europese IT-managers zijn voortdurend bezig met het beveiligen van bedrijfsgegevens. De gevolgen van een lek, buiten de verstoring van de bedrijfsvoering en productiviteit, kunnen de reputatie en de resultaten van een organisatie ernstig aantasten. Een beveiligingsonderzoek van IBM uit 2017 heeft aangetoond dat de gemiddelde kosten van een datalek 3,62 miljoen dollar bedragen. Het is dus niet verwonderlijk dat bedrijven en instellingen er alles aan doen om het risico van dataverlies te minimaliseren. Oorzaken van bedrijfsdataverlies op een rij:

1.Aanvallen door cybercriminelen

IBM heeft gerapporteerd dat twee derde van de vier miljard datarecords die in 2016 zijn verloren of gestolen op het conto komen van hacks en cyberaanvallen. Bovendien is dit aantal een stijging van 556 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Bedrijven verliezen niet alleen de strijd tegen cybercrime, maar worden compleet geruïneerd door het toenemende vernuft, bereik en vasthoudendheid van deze criminelen. Gebruikelijke maatregelen als de inzet van antivirussoftware zijn niet meer toereikend in deze strijd. Organisaties met waardevolle bedrijfsgevoelige data moeten absoluut prioriteit geven aan een uitgebreide beveiligingsinfrastructuur. Ze moeten rekening houden met apparaatbeveiliging en verderreikende netwerkoplossingen die data buiten het bereik van cyberaanvallen houden.

2.Fouten door medewerkers

Uit een Toshiba-onderzoek blijkt dat 84 procent van de Europese organisaties gelooft dat het gangbare praktijk is dat medewerkers ongeoorloofde IT-systemen en -oplossingen gebruiken. Dit geeft aan hoe weinig bewustzijn er is voor de kwetsbaarheden die dergelijk gedrag kan veroorzaken. Het elimineren van de mogelijkheid dat medewerkers problemen kunnen veroorzaken, is in dergelijk omstandigheden meestal de eenvoudigste en meest veilige optie, bijvoorbeeld door het automatiseren van databack-ups. Zero client oplossingen gebruiken apparaten zonder dataopslag. Dit voorkomt het risico van data op apparaten zonder beveiliging en vermindert de kans dat essentiële data worden gewist. Andere maatregelen die garanderen dat medewerkers de veiligheidsprotocollen opvolgen, zijn training en oplettendheid.

3.Verlies, diefstal of ongelukken

Ongelukken zitten in een klein hoekje. Zo ook in ons digitale tijdperk. Het achterlaten van een een laptop in de trein of het per ongeluk laten vallen van de computer kunnen zo maar gebeuren. Volgens de 2016 Data Loss Index van Kroll Ontrack is 13 procent van de gevallen van dataverlies in het afgelopen jaar toe te schrijven aan het laten vallen van apparaten, een gebruikelijke maar onvermijdelijke menselijke fout. Nu medewerkers meer onderweg zijn, is het belangrijker dan ooit dat hardware stevig en betrouwbaar is om zowel fysieke als interne beschadiging te vermijden als een apparaat valt. Toshiba's bedrijfslaptops worden allemaal onderworpen aan de rigoureuze Highly Accelerated Life Testing (HALT), die garandeert dat de laptops zijn opgewassen tegen de eisen van het dagelijkse beroepsleven.

Meer informatie over het implementeren van een IT-infrastructuur die uw data beschermt, leest u hier in onze whitepaper: Beveiligingsoplossingen als mobiel werken de standaard is

Twitter LinkedIn Email Print

Lees meer over laptops, 2-in-1's en andere Toshiba-oplossingen met Intel® Core™ processors

Terug naar de Toshibytes homepage ►

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie