* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *
18 mei 2017
Toshiba Europe GmbH

Beveiligingsprobleem Intel-firmware


Intel Corporation (“INTEL”) heeft bekendgemaakt dat er een beveiligingsprobleem is met escalatie van toegangsrechten in de functie voor extern beheer via bepaalde producten van Intel, waaronder Intel® Active Management Technology-firmware. Een firmware-update voor Toshiba producten is in voorbereiding. Klanten die een gerelateerd product hebben, wordt aangeraden deze functie uitgeschakeld te laten totdat de firmware-update beschikbaar is (zie 3. Aanbevelingen).

1. Informatie van Intel over het beveiligingsprobleem

Intel heeft informatie gepubliceerd over een beveiligingsprobleem met escalatie van toegangsrechten in Intel® Active Management Technology, Intel® Standard Manageability en Intel® Small Business Technology-firmware (*) waardoor een niet-gemachtigde aanvaller controle kan krijgen over de beheerfuncties die deze producten verstrekken.

Lees de uitgebreide informatie op de website van Intel:

https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00075&languageid=en-fr

(*) alleen “Intel® Active Management Technology” is opgenomen in producten van Toshiba.

2. Gerelateerde producten

Alle producten van Toshiba die op de markt zijn gebracht sinds 2010 en die een Intel® vPro™ CPU bevatten.

Aan de hand van de productlijst kunt u controleren of u een gerelateerd product hebt. Bij twijfel kunt u een door Intel verstrekt hulpprogramma gebruiken om te controleren of u een gerelateerd product hebt: https://downloadcenter.intel.com/download/26755

3. Aanbevelingen

Een firmware-update voor Toshiba producten komt na eind mei 2017 beschikbaar. Toshiba zal gedetailleerde informatie over de planning publiceren op deze website:

http://go.toshiba.com/intelsecuritynotice

Om het risico van een netwerkaanval door een onbevoegde te beperken, raadt Toshiba klanten aan “Intel® Active Management Technology” uit te schakelen aan de hand van de stappen die worden beschreven op de onderstaande website:

https://downloadcenter.intel.com/download/26754


  • De informatie in dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.
  • ”Intel” is een handelsmerk van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.
  • Andere namen en merken kunnen worden geclaimd als eigendom van anderen.

Change is here

Dynabook Inc. (De vroegere naam van het bedrijf is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) en zijn dochterondernemingen zijn op 1 oktober 2018 gedeconsolideerd uit Toshiba

Meer informatie